برای مشاوره شرایط دریافت ارز درمانی
برای مشاوره شرایط دریافت ارز درمانی
بیماران در راستای برخورداری از خدمات درمانی نوین این قابلیت را داشته تا به دریافت ارز با نرخ دولتی پرداخته و از آن استفاده نمایند. برخی افراد با شرایط دریافت و مدارک مورد نیاز جهت برخورداری از ارز درمانی آشنا نبوده و نیاز به مطالعه در این باره خواهند داشت. سقف مبلغ ارز درمانی 10 هزار دلار بوده و متقاضیان دریافت این ارز نیاز به تشخیص پزشک داخلی و تایید از سوی وزارت بهداشت دارند.
در فرآیند دریافت ارز درمانی قبل از تایید وزارت بهداشت بایستی عملیات تخمین هزینه درمان انجام شده و در آخر نیز وثیقه گذاری معادل 20 درصد ارز قابل پرداخت الزامی می باشد. در مقاله حال حاضر به ارز درمانی چیست؟ و شرایط برخورداری از آن پرداخته خواهد شد. در ادامه مطلب نیز در ارتباط با مدارک مورد نیاز جهت دریافت ارز درمانی، قیمت و نحوه دریافت آن توضیح داده می شود.
ارز درمانی چیست؟
برخی از بیماران جهت طی مراحل درمانی خود نیاز به مهاجرت داشته و بایستی در این راستا به تهیه ارز بپردازند. با توجه به مبلغ بالای ارز دولت در راستای حمایت از بیماران اقدام به ارائه ارز درمانی می کند. یکی از ابهامات اشخاص عدم آشنایی با ارز درمانی بوده که بر همین اساس در بخش زیر به این مبحث پرداخته خواهد شد.
در پاسخ به سوال ارز درمانی چیست؟ بایستی گفت که ارز درمانی یک ارز با نرخ دولتی بوده که بیماران جهت طی مراحل درمانی خود در خارج از کشور قابلیت استفاده از آن را خواهند داشت. این ارز صرف هرینه سفر بیمار به کشور های خارجی و هزینه درمان وی می شود. هدف از اعطای ارز درمانی به بیماران حمایت از آنان و ارائه خدمات به روز درمانی به این افراد می باشد که بایستی این نکته مورد توجه قرار گیرد.
وجود تحریم های خارجی موجب این شده تا بسیاری از تجهیزات پزشکی مهم قابلیت ورود به کشور را نداشته باشند که در پی آن بیماران در جهت درمان برخی بیماری ها نیاز به مهاجرت دارند. ارز درمانی ارائه شده توسط دولت باعث تسهیل در تهیه قیمت درمان بیماری شخص شده و به او کمک می کند. با این وجود فرآیند دریافت ارز درمانی از بانک های داخلی پیچیده بوده و افراد بایستی از نحوه دریافت آن آگاهی کامل پیدا کنند.
متقاضیان دریافت ارز درمانی در روند برخورداری از این ارز نیاز به اطلاع از شرایط دریافت داشته و در کنار آن نیز بایستی به ارائه برخی مدارک نیز بپردازند. رویه دریافت ارز درمانی نیاز به تشخیص پزشک داخلی، تایید وزات بهداشت و موارد دیگر خواهد داشت که در ادامه مطلب به هر یک پرداخته خواهد شد.
شرایط دریافت ارز درمانی
در پاسخ به سوال ارز درمانی چیست؟ به بیان دیگر بایستی از ارز ارائه شده به بیماران با نرخ دولتی جهت طی فرآیند بیماری در خارج از کشور اشاره کرد. افراد در راستای دریافت ارز درمانی نیاز به اطلاع از ضوابط داشته که یکی از این موارد شرایط دریافت آن می باشد. عدم اطلاع از شرایط برخورداری از ارز درمانی موجب سردرگمی متقاضیان شده که بایستی در این باره به مطالعه بپردازند.
شرایط دریافت ارز درمانی یکی از ضوابط تعیین شده دولت و بانک ها جهت برخورداری از این ارز می باشد. بر اساس این شرایط صلاحیت فرد جهت دریافت ارز درمانی سنجیده شده و مورد بررسی قرار می گیرد. افراد جهت اطلاع از شرایط ارز درمانی قابلیت این را داشته تا موارد درج شده در قسمت زیر را مشاهده کنند.
داشتن تابعیت ایرانی
داشتن کارت پایان خدمت معهافیت دائمی یا موقت برای آقایان در راستای خروج از کشور
عدم داشتن مشکل خروج از کشور (نداشتن ممنوع الخروجی)
تشخیص پزشک داخلی در راستای درمان بیمار در کشورهای خارجی
دریافت تاییدیه از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت
تخمین هزینه های درمان بیمار در خارج از کشور توسط مراکز درمانی
هر یک از موارد ذکر شده در بخش بالا از شرایط دریافت ارز درمانی توسط بیماران بوده که بایستی مورد توجه آن قرار گیرد. واحد ارز ارائه شده به بیمار بستگی به کشور مقصد برای مهاجرت و طی روند درمان داشته که با این حال اغلب به صورت دلاری می باشد. این شرایط مورد بررسی قرار گرفته و در صورت عدم تایید از ارائه ارز درمانی به فرد جلوگیری خواهد شد. افراد علاوه بر شرایط ارز درمانی نیاز به ارائه برخی مدارک نیز داشته و بایستی در این باره آگاهی کافی کسب نمایند.
مدارک لازم برای دریافت ارز درمانی
در قسمت قبل به سوال ارز درمانی چیست پاسخ داده شد و همچنین شرایط دریافت آن ذکر گردید. افراد در جهت برخورداری از ارز درمانی علاوه بر شرایط نیاز به ارائه برخی مدارک نیز خواهند داشت. مدارک نیز جز ضوابط دریافت ارز درمانی در نظر گرفته شده که بایستی مورد توجه قرار گیرد. برخی بیماران از این مدارک اطلاع نداشته که بر همین اساس در بخش زیر به این مبحث پرداخته می شود.
از مدارک لازم برای دریافت ارز درمانی می توان به مدارک هویتی، وثیقه و دیگر موارد در نظر گرفته شده اشاره کرد. این مدارک توسط کمیسیون پزشکی و دیگر سازمان های مربوطه در نظر گرفته شده و هدف از ارائه آن توسط بیمار احراز هویت وی می باشد. افراد در راستای اطلاع دقیق از مدارک ارز درمانی امکان این را داشته تا موارد ذکر شده در قسمت زیر را مطالعه نمایند.
ارائه وثیقه تعیین شده توسط بانک اعطا کننده ارز درمانی به میزان 20 درصد هم ارز ریالی ارز
پرداخت شده به بیمار
دریافت نامه مراجعه حضوری از اداره کل استان به دفتر واحد کمیسیون پزشکی
دریافت برگه پذیرش و تایید توسط کارشناسان دفتر واحد کمیسیون پزشکی
تقکیک درخواست و تعیین طرح بیماری توسط دبیر کمیسیون تخصصی مربوطه
تنظیم دعوت نامه و ارائه آن به سازمان مربوطه
تشکیل جلسه کمیسیون در راستای بررسی تخصصی درخواست بیمار و معاینه وی جهت صدور تاییدیه
بررسی کارشناسی در دبیرخانه و دریافت تاییدیه
تکمیل پرونده بیمار و ارائه پاسخ به سازمان مرتبط
ارائه مدارک هویتی اعم از شناسنامه، کارت ملی و غیره
ارائه کارت پایان خدمت، معافیت دائمی قانونی یا معافیت تحصیلی خارج از کشور برای آقایان
هر کدام از موارد مندرج در قسمت بالا از مدارک مورد نیاز جهت دریافت ارز درمانی بوده که بایستی مورد مشاهده قرار گیرد. این مدارک نیز در کنار شرایط دریافت ارز درمانی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت عدم تایید از ارائه ارز به فرد جلوگیری می شود. افراد در راستای دریافت ارز بیشتر از 10 هزار دلار نیاز به دریافت مجوز توسط بانک مرکزی خواهند داشت که می بایست این نکته مورد توجه آن ها قرار گیرد.
نحوه گرفتن ارز درمانی
ارز با نرخ دولتی در راستای طی روند درمانی در خارج از کشور جواب پاسخ ارز درمانی چیست می باشد که باید مورد توجه قرار گیرد. افراد در راستای استفاده از دلار دولتی و برخودرای از آن نیاز به شرایط دریافت و مدارک معرفی شده در قبل خواهند داشت، همچنین می بایست مراحل دریافت را طی نمایند. عدم آگاهی از نحوه دریافت ارز درمانی از جمله موارد مبهم بوده که بیمار جهت اطلاع از آن بایستی به مطالعه در این باره بپردازد.
نحوه گرفتن ارز درمانی بدین صورت بوده که فرد بایستی مطابق ضوابط تعیین شده به انجام این کار بپردازد. در این رویه شخص بیمار نیاز به این داشته تا با مراجعه به یک پزشک معتمد و متخصص تاییدیه دریافت کند. بر اساس تشخیص پزشک داخلی میزان ارز درمانی برای بهبود بیماری فرد مشخص شده و به بیمار تعلق می گیرد. در این رویه پزشک تشخیص داده که بیمار با استفاده از تکنولوژی های داخلی قابل درمان نبوده و جهت طی مراحل درمان نیاز به سفر به کشورهای خارجی دارد.
تخمین هزینه درمان مرحله دوم دریافت ارز درمانی می باشد که در این راه مرکز درمانی خارج از کشور قیمت درمان بیمار برآورد خواهد شد. سپس تایید وزارت بهداشت از موارد الزامی برای متقاضی دریافت ارز درمانی بوده که بایستی این نکته مورد توجه قرار گیرد. در آخر نیز مرحله وثیقه گذاری معادل 20 درصد ارز پرداخت شده به ریال انجام خواهد شد.
این وثیقه به عنوان امانت نزد بانک سپرده شده و در ادامه نیز ارز به بیمار تعلق می گیرد. بیمار یا وکیل وی قابلیت دریافت ارز درمانی را داشته، اما در مواردی این ارز به موسسه درمانی واریز شده و به صورت مستقیم قابل دریافت نخواهد بود. بیمار پس از دریافت ارز نیاز به این داشته تا اسناد و مدارک تایید شده خود در داخل کشور را طی مدت 6 ماه در کشور مقصد تایید شده ارائه کند.
سقف مبلغ ارز درمانی
در قسمت قبل به مراتب به پرسش ارز درمانی چیست پاسخ داده شد، از موارد الزامی در روند دریافت این ارز بایستی به شرایط دریافت و مدارک مورد نیاز مطابق موارد نام برده اشاره کرد. دولت در راستای حمایت از بیماران به ارائه ارز دولتی پرداخته، اما بایستی گفت این ارز در اغلب موارد دارای سقف محدود می باشد که در ادامه در ارتباط با آن توضیح داده می شود.
سقف مبلغ ارز درمانی طبق مصوبه آخرین تغییرات ارز درمانی به میزان 10 هزار دلار می باشد که بایستی مورد توجه قرار گیرد. بیماران قادر به این بوده تا با داشتن شرایط دریافت و همچنین مدارک مورد نیاز فرآیند برخورداری از این ارز دولتی را طی نمایند. طبق این مطلب هر فرد بیمار تا سقف 10 هزار دلار یا به معادل آن قابلیت دریافت ارزهای دیگر را خواهد داشت.
میزان ارز درمانی تعیین شده بستگی به تشخیص پزشک متخصص و تخمین مرکز درمانی خواهد داشت. در مواردی نیز بر اساس نظر پزشک متخصص، فرد بیمار نیاز به هزینه بالاتری جهت طی فرآیند درمان در کشورهای خارجی داشته و سقف بالاتر از 10هزار دلار برای وی در نظر گرفته می شود که مطابق موارد گفته شده در این مواقع نیاز به دریافت مجوز از بانک مرکزی دارد.
قیمت ارز درمانی
ارز درمانی یک ارز با نرخ دولتی بوده که افراد بیمار در راستای طی روند درمانی خود در داخل کشور اقدام به دریافت آن می کنند. در این رویه داشتن شرایط دریافت در نظر گرفته شده و همچنین ارائه مدارک نام برده در قبل الزامی می باشد. قیمت این ارز دولتی برای برخی افراد مبهم بوده که بر همین اساس در قسمت زیر به این مبحث پرداخته خواهد شد.
قیمت ارز درمانی در سایت مرکز مبادله ارز ایران به نشانی ice.ir قابل مشاهده می باشد. نرخ ارز به صورت نوسانی در حال تغییر بوده، اما به طور میانگین در حال حاضر نرخ ارز دولتی به عنوان مثال نرخ دولتی دلار 43 هزار تومان خواهد بود. نرخ ارز درمانی نسبت به ارز در بازار آزاد به مراتب کمتر بوده و استفاده از آن موجب کاهش قیمت های درمانی بیمار خواهد شد.
هر بیمار در راستای مسافرت به کشورهای خارجی جهت طی مراحل درمان قادر به این بوده تا یک همراه داشته باشد. همراه نیز قابلیت دریافت و خرید ارز دولتی را خواهد داشت که بایستی مورد توجه قرار گیرد. با توجه به اینکه بازار دیگر برای ارز درمانی وجود نداشته، نرخ ارز درمانی توسط بانک مرکزی اعلام می شود.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل دریافت ارز درمانی و قیمت آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با دریافت ارز درمانی مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. قیمت ارز درمانی در متن مقاله آمده است.