برای مشاوره گرفتن تابعیت
برای مشاوره گرفتن تابعیت
یکی از مهم ترین مفاهیم در تکمیل فرم های ثبت نامی مفهوم تابعیت و ملیت می باشد. تابعیت یعنی چه؟ تابعیت و ملیت باعث شده تا افراد نسبت به یک کشور احساس تعلق داشته باشند و خود را عضوی از آن بدانند. در صورتی که متقاضیان در فرم ثبت نام همواره از مفهوم تابعیت و ملیت آگاهی نداشته باشند، در این صورت فرم ها به صورت ناقص تکمیل شده و باعث می شود که روال پذیرش ناقص صورت گیرد.
تابعیت و ملیت به عنوان مقوله های جدا از هم هستند و نمی توان آن ها را به جای همدیگر استفاده کرد. ملیت هر فردی، کشوری است که در آن به دنیا آمده است و غیر قابل تغییر تا پایان عمر می باشد. با توجه به سوالات داوطلبان در رابطه با تابعیت و ملیت در فرم های ثبت نامی، در این مقاله به صورت کامل در خصوص اینکه تابعیت و ملیت چیست، نحوه تغییر دادن ملیت، انواع آن ها و مفهوم تابعیت چیست (تابعیت یعنی چی)، توضیح داده می شود.
تابعیت چیست؟
یکی از سوالاتی که در زمان تکمیل فرم های ثبت نام برای آزمون های مختلف از طرف داوطلبان مطرح می شود این است که تابعیت چیست؟ یا به بیان دیگر تابعیت یعنی چه ؟ برای پاسخ به این سوال باید بیان کرد که تابعیت هر فردی از لحظه تولد با افراد همراه بوده و در واقع رابطه حقوقی، معنوی و سیاسی است که فرد با دولت دارد، اما این تابعیت برخلاف ملیت می تواند تغییر کند. لازم به ذکر است که افراد می توانند تابعیت مضاعف داشته باشند اما این مسئله به قوانین هر کشور بستگی دارد.
تابعیت یعنی چی؟ تابعیت یک مفهوم اعتباری است که وابستگی یک شخص حقیقی یا حقوقی را به یک نظام سیاسی به دولت تایید می کند. در رابطه با تابعیت می توان بیان کرد که امکان دارد خیلی از افراد بنا به دلایلی از جمله جنگ، تابعیت خود را از دست داده و تابعیت یک کشور دیگر را اخذ نمایند. تابعیت یک رابطه حقوقی است که بر اساس آن فرد از قوانین و مقررات آن کشور برخوردار خواهد بود.
اما در مورد تفاوت مفاهیم تابعیت و ملیت چیست می توان بیان کرد که ملیت یک رابطه معنوی می باشد که مربوط به مکان خاصی نبوده و شخص در آن جا زندگی می کند مانند اینکه هر فرد ایرانی به هر کشوری سفر کند باز هم ایرانی محسوب می شود. لازم به ذکر است از آن جایی که ملیت هر فرد ثابت می باشد، نحوه تغییر دادن ملیت وجود ندارد.
انواع تابعیت و ملیت
بعد از اینکه جواب سوال تابعیت چیست یا همان تابعیت یعنی چه؟، بیان شد لازم است هر فردی از انواع تابعیت و ملیت آگاه باشد تا در زمان تکمیل فرم های ثبت نام، بتواند به صورت کامل و دقیق انواع تابعیت و ملیت را تکمیل نماید. در خصوص انواع تابعیت می توان بیان کرد که افراد بر اساس اینکه تابعیت هر کشوری را اخذ کرده اند دارای تابعیت های مختلف می باشند. در بحث انواع تابعیت می توان گفت که تابعیت بر اساس دو مقوله خاک و خون تعیین می شود. در ادامه به توضیح این دو مورد پرداخته شده است:
سیستم خاکی به صورتی است که معمولا کشور های مهاجر پذیر، آن را اعمال می کنند و هر کودکی که در سرزمین آن کشور متولد شود، صرف نظر از اینکه والدینش تابعیت کدام کشور را داشته باشند، به تابعیت کشور محل تولد در می آیند.
سیستمی است که معمولا در کشور های مهاجر برای ایجاد تابعیت مورد استفاده قرار می گیرد و کودکی که از پدر و مادر دارای تابعیت در هر نقطه ای از جهان متولد شود، به تابعیت کشور والدینش در می آید.
پس از پاسخ به سوال تابعیت یعنی چی؟، در پاسخ به سوال ملیت چیست و از آنجایی که ملیت با تولد فرد به وی اختصاص داده می شود و تا آخر عمر، همراه وی می باشد، می توان بیان کرد که برای هر فردی یک ملیت وجود دارد و آن هم محل تولد فرد یا والدین فرد می باشد و به همین دلیل نحوه تغییر دادن ملیت وجود ندارد. بنابراین در انواع ملیت می توان بیان کرد که به تعداد کشور های جهان ملیت وجود دارد.
تفاوت تابعیت و ملیت
در پاسخ به سوال تابعیت یعنی چه؟ باید گفت که تابعیت و ملیت یکی از مهم ترین مسائل برای هر فرد می باشد. همان طور که دراسخ به سوال ملیت چیست بیان شد به عنوان یکی از مهم ترین انتصابات برای هر فردی می باشد که فرد در آن کشور متولد شده است. در حقیقت وقتی فردی در ایران متولد شده باشد تا آخر عمر دارای ملیت ایرانی می باشد و نحوه تغییر دادن ملیت برای او کاربرد ندارد. بنابراین ملیت به ازای هر کشور تعیین می شود و جزء جدایی ناپذیر از فرد می باشد.
تابعیت مقوله تغییر پذیر می باشد یعنی هر فردی می تواند براساس شرایط و ضوابط هر کشور تابعیت خود را تغییر دهد. تمامی شهروندانی که در ایران زندگی می کنند، دارای تابعیت ایرانی می باشند. هر فرد بر اساس اقتضای شغلی، تحصیلی و اقامت در هر کشوری می تواند در صورت داشتن شرایط تابعیت بر اساس قانون اساسی آن کشور تابعیت خود را تغییر دهد.
در خصوص سوال تابعیت چیست یا همان تابعیت یعنی چی می توان بیان کرد که تابعیت رابطه حقوقی، معنوی و سیاسی هر فردی را به دولت مشخصی مرتبط می نماید و در نتیجه آن فرد و دولت حقوق و تکالیف مشخصی در قبال یکدیگر خواهند داشت. لازم به ذکر است در بعضی از کشور ها قانون دو تابعیتی وجود دارد. یعنی فرد مهاجر می تواند از تابعیت کشور مبدا و مقصد به طور همزمان استفاده نماید. این قانون همین طور برای افرادی که تابعیت پدر و مادرشان متفاوت است نیز کاربرد دارد.
مدارک لازم برای گرفتن تابعیت
همانطور که درپاسخ به سوال تابعیت یعنی چه؟ و ملیت چیست؟ گفته شد هر فرد در بدو تولد دارای ملیت کشوری که در آن متولد شده می باشد و تابعیت تفاوت دارد. تابعیت، برخلاف ملیت قابل تغییر بوده و افراد می توانند تابعیت کشورهای مختلف را اخذ نمایند. شرایط گرفتن تابعیت کشورهای مختلف، بسته به هر کشور متفاوت است. نکته ای که در خصوص گرفتن تابعیت اهمیت داشته و افراد باید به آن توجه کنند، مدارک لازم برای گرفتن تابعیت است. افراد برای اقدام جهت دریافت تابعیت، بایستی برخی مدارک را ارائه کنند. در ادامه مدارک لازم برای دریافت تابعیت ذکر شده است:
فرم درخواست پر شده
شناسنامه
پاسپورت معتبر
6 قطعه عکس
گواهی پزشکی
گواهی عدم سوء پیشینه
گواهی تمکن مالی
افراد با ارائه مدارک فوق، می توانند جهت دریافت اقامت اقدام نمایند. لازم به ذکر است که امکان دارد با توجه به شرایط هر فرد، مدارک دیگری نیز مورد نیاز باشد که فرد بایستی نسبت به تهیه آن نیز اقدام کند. همچنین افراد باید توجه داشته باشند که اخذ تابعیت، با هزینه همراه است اما هزینه تابعیت به هر کشور متفاوت خواهد بود. علاوه بر این، نوع تابعیت اعم از ازدواج، مهاجرت، فرزندخواندگی، و... نیز در میزان هزینه لازم برای دریافت اقامت تاثیرگذار می باشد.
نحوه گرفتن تابعیت از کشورهای دیگر
پس از پاسخ به سوال تابعیت چیست یا همان تابعیت یعنی چه؟، باید گفت که تابعیت از راه های گوناگونی کسب می شود. این روش ها می تواند در هر کشور متفاوت باشد. به طور کلی تابعیت پس از دریافت اقامت دائم یک کشور و داشتن شرایطی مانند اجازه کار، تمکن مالی و زندگی چندین ساله در آن کشور به افراد داده می شود. نحوه گرفتن تابعیت از کشور های دیگر می تواند از طریق ازدواج، سرمایه گذاری و تولد فرزند باشد. البته در بعضی موارد پناهندگی نیز منجر به دریافت تابعیت می شود. لازم به ذکر است تغییر تابعیت در نحوه تغییر دادن ملیت تاثیری نخواهد شد زیرا تابعیت و ملیت دو مفهوم متفاوت هستند.
مهاجرت از طریق ازدواج و اخذ تابعیت از این راه به این صورت است که فرد باید با یک تبعه کشور مقصد ازدواج رسمی داشته باشد. فرد تبعه نیز باید توانایی مالی برای حمایت از شخص متقاضی تابعیت را ثابت کند. در این صورت فرد متقاضی پس از ورود به کشور مقصد و ثبت ازدواج رسمی، می تواند در شرایطی مانند کسب نمره زبان و داشتن چند سال زندگی مشترک، تابعیت کشور مقصد را دریافت نماید.
سرمایه گذاری شامل موارد گوناگونی مانند نگه داری مبلغ مشخص در بانک های کشور دیگر، ثبت شرکت، خرید سهام، خرید ملک و ... می شود. اما همه این موارد منجر به دریافت تابعیت نخواهد شد. یکی از راه های دریافت تابعیت از طریق سرمایه گذاری به وسیله خرید ملک صورت می گیرد. افراد در صورت داشتن مبلغ مورد نظر هر کشور برای خرید ملک، در کشور مقصد صاحب خانه می شوند و بلافاصله تابعیت آن کشور را دریافت می کنند.
اخذ تابعیت از طریق تولد فرزند بر اساس شرایط و قوانین کشور های مختلف به دو صورت سیستم خون و خاک است. در سیستم خاک فرزند باید در خاک کشور مقصد متولد شود. در این صورت تابعیت آن کشور را خواهد داشت و در بسیاری از موارد خانواده درجه یک فرزند نیز می تواند تابعیت کشور را دریافت نماید. اما در سیستم خون، پدر و مادر باید تابعیت کشور دیگر را داشته باشند. در این صورت فرزند در هر کجای دنیا متولد شود، تابعیت کشور پدر و مادر خود را نیز خواهد داشت.
بهترین کشورها برای اخذ تابعیت
در پاسخ به سوال تابعیت چیست یا همان تابعیت یعنی چه؟ باید گفت گرفتن تابعیت یک کشور ارتباط مستقیمی با شیوه مهاجرت فرد به آن کشور دارد. زیرا دریافت اقامت از طریق روش های گوناگون مانند مهاجرت تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری، ازدواج و ... دارای شرایط متفاوت است و طول مدت اقامت نیز دراین روش ها با هم فرق دارد. به همین دلیل افراد در درجه اول باید بتوانند اقامت موقت خود را به اقامت دائم تبدیل نمایند و سپس برای دریافت تابعیت آن کشور تلاش کنند.
افرادی که قصد دارند با هدف دریافت تابعیت یک کشور به آن جا مهاجرت کنند، بهتر است در ابتدای روند مهاجرت کشور هایی را انتخاب کنند که گرفتن پاسپورت آن ها باشد. از جمله این کشور ها می توان به کانادا، ترکیه، آلمان، سوئد، اسپانیا، فرانسه، ایرلند و پرتغال اشاره کرد. مهاجرت به کشور های مذکور و دریافت اقامت موقت و دائم آن ها از نظر سخت گیری و هزینه آسان تر می باشد. این کشور ها جزو کشور های مهاجر پذیر بوده و شرایط مناسب تری را برای جذب افراد متخصص و ماهر فراهم می کنند.
دریافت تابعیت یک کشور برابر با شهروندی آن کشور است و در این صورت فرد از تمامی حقوق شهروندی آن کشور بهره مند خواهد شد. این بدین معنی است فرد باید به تمام قوانین آن کشور پایبند بوده و در شرایط سخت مانند جنگ و ... نیز مانند یک شهروند عمل نماید. در خصوص اینکه مفهوم تابیعیت و ملیت چیست باید اشاره کرد که حتی در بهترین کشور ها برای دریافت تابعیت نیز نحوه تغییر دادن ملیت وجود ندارد و تابعیت و ملیت دو مفهوم متفاوت می باشند.
نحوه تغییر دادن ملیت
همان طور که در پاسخ به سوال ملیت چیست؟ بیان شد، یکی از ویژگی هایی که یک فرد از زمان تولد تا فوت در اختیار دارد، ملیت بوده و به عنوان یک اصل همیشه منتسب به فرد می باشد. خاطر نشان می گردد که ملیت به عنوان موضوعی است که متناسب با محل تولد هر فردی به وی اختصاص داده می شود.
یکی از سوالاتی که افراد در خصوص ملیت مطرح می نمایند، این است که آیا امکان تغییر ملیت وجود دارد؟ در پاسخ به این موضوع باید بیان کرد که ملیت قابل تغییر نمی باشد و افراد بر اساس کشور محل تولد ملیت آن کشور را خواهند داشت. نکته ای که لازم است، بیان شود، این است که افراد می توانند به جای ملیت اقدام به تغییر تابعیت نمایند اما نحوه تغییر دادن ملیت ممکن نیست.
تابعیت هر فرد با هر ملیتی که باشد بر اساس شرایط حقوقی کشور مقصد و فرد تعیین می شود. افراد می توانند براساس شرایط خاک و خون اقدام به تغییر تابعیت نمایند. ولی هر فردی در هر کشوری به دنیا آمده باشد بعد از اخذ تابعیت هر کشوری باز هم ملیت کشور محل تولد را خواهد داشت. آگاهی از تفاوت مفاهیم تابعیت و ملیت در امور مهاجرتی بسیار اهمیت دارد.
تابعیت در فرم چیست
افراد به هنگام ثبت نام در مدارس، دانشگاه، فرم های استخدامی و ... ممکن است با پرسشی در خصوص تابعیت مواجه شده و با این سوال روبرو شوند که تابعیت در فرم چیست؟ یا بیان بیان دیگر تابعیت یعنی چه؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که تابعیت افراد، همان محل سکونت افراد است که بایستی در فرم مورد نظر وارد شود. این تابعیت ممکن است از روش های مختلفی به دست آمده باشد.
باتوجه به توضیحاتی که در خصوص تابعیت و ملیت چیست ارائه شد، این دو با هم تفاوت هایی دارند. ملیت نسبتی است که از افراد جدایی ناپذیر بوده و بخشی از هویت آن ها به شمار می رود؛ اما تابعیت قابلیت تغییر دارد. افراد با مهاجرت به کشورهای مختلف و اخذ اقامت، می توانند تابعیت کشورهای مختلف را دریافت نمایند. بنابراین تابعیت افراد بستگی به محل سکونت آن ها دارد.
برخی افراد ممکن است تابعیت را با مهاجرت به یک کشور به دست آورده باشند. برخی دیگر ممکن است تابعیت خود را از طریق سیستم خاک دریافت کرده باشند. برخی افراد نیز تابعیت خود را از طریق سیستم خون به دست آورده اند. همانطور که گفته شد، سیستم خاک به این معناست که فرد در هرجایی که متولد شود، تابعیت آن کشور را به دست می آورد. سیستم خون نیز مربوط به والدین بوده و بدان معناست که پدر و مادر فرد تابعیت هر کشور را که داشته باشند، این تابعیت به فرزند آن ها منتقل می شود.
نحوه ورود و خروج افراد دو تابعیتی
افراد پس از دریافت پاسخ تابعیت چیست (تابعیت یعنی چه)، ممکن است در خصوص نحوه ورود و خروج افراد دو تابعیتی دچار ابهام شوند. در ابتدا باید گفت که به افرادی که به طور همزمان شهروند دو کشور باشند، دو تابعیتی محسوب می شوند. این دسته افراد در هر دو کشور حقوق شهروندی داشته و فرد و دولت در قبال یکدیگر وظابف و تعهدات قانونی دارند. سیاست ها و قوانین اعطای تابعیت دوگانه در کشورهای مختلف متفاوت بوده و شرایط مختلفی دارد.
افرادی که دوتابعیتی هستند، می توانند پاسپورت دو کشور را به طور همزمان دریافت نمایند. درواقع افراد با دریافت تابعیت دوم در یک کشور، پاسپورت دوم را نیز دریافت می کنند. از آنجا که پاسپورت بعضی از کشورها دارای قدرت و ارزش بسیاری بوده و به افراد این اجازه را می دهد که بدون اخذ ویزا به بسیاری کشورها سفر کنند، سبب می شود افراد زیادی جهت دریافت تابعیت دوم اقدام کنند. اما در این میان برخی کشورها نیز مخالف دو تابعیتی شدن شهروندان بوده و تابعیت خود را به آن ها ارائه نمی کند.
داشتن تابعیت دو کشور به طور همزمان، می تواند افراد را از مزایای شهروندی دو کشور بهره مند سازد. افرادی که دارای تابعیت دو کشور هستند، بهتر است به هنگام سفر، برای ورود و خروچ از یک کشور، از یک پاسپورت استفاده کنند تا دچار مشکل نشوند. در غیر اینصورت ممکن است ماموران امنیتی با فرد برخورد کنند. اما همراه داشتن دو پاسپورت ممکن است برای افراد کمک کننده باشد؛ زیرا امکان دارد با پاسپورت یکی از کشور ها نیازی به اخذ ویزا نداشته باشند.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل تابعیت چیست یا همان تابعیت یعنی چی و نحوه تغییر دادن ملیت همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با تابعیت مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام. تابعیت یک مفهوم اعتباری است که وابستگی یک شخص حقیقی یا حقوقی را به یک نظام سیاسی به دولت تایید می کند.