برای مشاوره دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور
برای مشاوره دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور
فرصت مطالعاتی خارج از کشور یک فرصت استثنایی برای دانشجویان دکتری است تا بتوانند مدتی را در کنار برترین اساتید و دانشجویان خارجی به مطالعه و پژوهش بپردازند. بسیاری از دانشجویان دکتری در دانشگاه های دولتی به دلیل عدم اطلاع از شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور و مراحل ثبت درخواست برای استفاده از این فرصت مطالعاتی، این فرصت را از دست داده و نمی توانند برای انجام پژوهش های خود به خارج از کشور سفر کنند.
اطلاع از نکات مهم مربوط به این فرصت مطالعاتی مانند این که این فرصت چیست؟ کمک هزینه آن چه مقدار است و یا این که شرایط دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور چیست؟ می تواند به افراد در برنامه ریزی بهتر برای سفر به خارج از کشور و انجام پژوهش های خود کمک کند. در همین راستا در ادامه این مطلب، تمامی نکات مهم درباره شرایط، مراحل، هزینه و مدت زمان این فرصت مطالعاتی به طور کامل توضیح داده شده است.
فرصت مطالعاتی خارج از کشور
یکی از مزایای تحصیل در مقطع دکتری برای دانشجویان، امکان سفر به خارج از کشور برای انجام مطالعات و پژوهش های علمی است. تمامی دانشگاه های معتبر اروپا و آمریکا این فرصت را به دانشجویان دکتری یا فارغ التحصیلان این مقطع تحصیلی می دهند تا آن ها بتوانند در یک شرایط بسیار عالی به خارج از کشور سفر کرده و پژوهش های خود را انجام بدهند. اما بسیاری از دانشجویان با این که این فرصت مطالعاتی چیست و چگونه می توان از آن استفاده کرد آشنایی ندارند.
فرصت مطالعاتی خارج از کشور مخصوص دانشجویان و فارغ التحصیلان دکتری بوده و به افرادی که شرایط دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور را داشته باشند، اجازه می دهد تا به مدت 6 الی 9 ماه در یک کشور خارجی و پیشرفته حضور داشته باشند و در کنار دانشجویان نخبه و اساتید برتر این کشور به پژوهش های خود بپردازند. این فرصت یک فرصت طلایی برای دانشجویان بوده و می توانند به خوبی نهایت استفاده از آن را داشته باشند. تنها کافی است که شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور را داشته باشند و با نحوه ثبت درخواست برای دریافت آن آشنایی پیدا کنند.
دانشجویانی که برای دریافت این فرصت مطالعاتی در خارج از کشور درخواست می دهند، می توانند یک سری کمک های مالی برای سفر خود دریافت کنند. با این که بودجه های مربوط به فرصت های مطالعاتی در خارج از کشور برای مقطع دکتری بسیار کاهش یافته است، اما هنوز هم با توجه به سوابق دانشجو و میزان دانش او، از او حمایت می شود تا بتواند از این فرصت نهایت استفاده را کرده و هم به علم خود بیفزاید و هم پس از برگشت به کشور در راستای ارتقای سطح علمی کمکی کند.
شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور
تمامی دانشجویانی که قصد دارند تا از فرصت مطالعاتی خارج از کشور استفاده کنند، باید حتما با شرایط دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور آشنایی کامل داشته باشند. درست مانند دریافت هر بورسیه تحصیلی یا فرصت تحصیلی و مطالعاتی دیگر، این فرصت هم شرایط خاص خود را دارد. دانشجویان قبل از اقدام به انجام هر کاری، ابتدا باید مطمئن شوند که این شرایط را داشته و می توانند به راحتی برای دریافت کمک هزینه درخواست بدهند. در ادامه این بخش برخی از شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور را می توان مشاهده کرد.
متقاضی باید دانشجوی دکتری باشد و از زمان شروع تحصیل او در این مقطع بیشتر از سه سال نگذشته باشد.
دانشجو باید حتما در پژوهشگاه ها و دانشگاه های دولتی تحصیل کند.
آزمون جامع را باید گذراده باشد و طرح پیشنهادی رساله دکترای خود را تصویب کرده باشد.
گواهی معتبر آزمون های زبان با بیش از 50 درصد حد نصاب نمره را کسب کرده باشد.
دانشجو باید حتما ضامن معتبر داشته باشد تا بازگشت او به کشور و برگشت هزینه ها تضمین شود.
آزمون های معتبر برای ثبت درخواست این فرصت مطالعاتی، شامل آزمون هایی مانند TOEFL، MSRT، IELTS یا TOLIMO می شوند. نمره ای که در این آزمون ها کسب می شوند باید حتما 50 درصد بیشتر از حد نساب برای اخذ مدرک باشند. همچنین داوطلبان باید گواهی پذیرش مرتبط با موضوع رساله دکترای خود را از دانشگاه یا گروه آموزشی خود کسب کرده باشد. دانشگاه محل تحصیل دانشجو حتما باید یکی از دانشگاه های معتبر و دولتی کشور باشد تا درخواست او پذیرفته شود.
شرایط ضامنین متقاضی فرصت مطالعاتی خارج از کشور
در بخش قبلی هم اشاره شد که یکی از شرایط دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور برای دانشجویان دکتری، داشتن ضامن معتبر است. ضامن هایی که برای افراد در نظر گرفته می شوند نیز باید شرایطی داشته باشند. اطلاع از شرایط این ضامن ها درست به اندازه شرایط خود دانشجویان اهمیت دارد. در راستای اهمیت این موضوع، در ادامه این بخش درباره شرایط ضامنین متقاضی فرصت مطالعاتی خارج از کشور توضیحات بیشتری ارائه شده است. ضامنین باید حداقل یکی از شرایط زیر را داشته باشند.
کارمند رسمی دولت بوده و در یکی از نهادهای دولتی خدمت کنند.
در صورتی که ضامن کارمند شرکت های سهامی عام و بانک هاست، حقوق دریافتی او باید حداقل یک بیستم مبلغ وثیقه باشد.
افرادی که به پروانه کسب نیاز دارند مانند پزشکان، وکلای دادگستری و... باید حتما پروانه کسب فعال و معتبر داشته باشند.
پروانه کسب افرادی که شغل آزاد دارند، باید توسط یک دفتر حقوقی تایید شده و تضمین شود که توان پرداخت خسارت را دارند.
بازنشستگان باید گواهی کسر از حقوق ماهیانه به مبلغ یک بیستم هزینه های مقرر را ارئه دهند.
طلاب باید گواهی از سمت حوزه علمیه شهر مربوطه را ارائه دهند.
شرایط ضامنین متقاضی این فرصت مطالعاتی به دانشگاه و نوع فرصت مطالعاتی هم بستگی دارد. در کل دانشگاه ها به ضامن نیاز دارند تا مطمئن شوند که هزینه های مربوط به مطالعات به طور کامل پرداخت می شوند. در صورتی که یکی از داوطلبان هیچ ضامنی با شرایط فوق نداشته باشد، می تواند از دفتر حقوقی موسسه پژوهشی یا دانشگاه خود برای تایید ضامن درخواست کند. در صورتی که دانشگاه یا دفتر پژوهشی تایید کند که ضامن متقاضی معتبر است، حتی در صورت نداشتن شرایط فوق هم می تواند درخواست خود را برای دریافت این فرصت مطالعاتی ثبت کند.
مدارک لازم برای دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور
همان طور که بسیاری از درخواست ها برای دریافت یک فرصت مطالعاتی یا یک بورسیه خاص به مدارکی نیاز دارند، بر اساس شرایط دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور، متقاضیان دریافت آن هم باید پیش از ثبت درخواست خود، مدارکی را آماده کنند. لازم به ذکر است که برای دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور، ترجمه مدارک لازم است. اطلاع از این مدارک بسیار اهمیت دارد، چرا که در برخی از موارد، وجود مغایرت در مدارک ارسالی می تواند منجر به محرومیت دانشجو از دریافت این فرصت مطالعاتی شود. در راستای اهمیت این موضوع، لیست مدارک لازم برای دریافت این فرصت مطالعاتی در ادامه این بخش ارائه شده است.
درخواست دانشجو به استاد راهنما به همراه تایید استاد راهنما
صورت جلسه گروه آموزشی
نامه پذیرش از دانشگاه مقصد
فرم درخواست فرصت مطالعاتی خارج از کشور
فرم مربوط به مشخصات فردی دانشجو
گواهی زبان معتبر
ریز نمرات دانشجو
مدارک مربوط به نظام وظیفه برای آقایان
نامه پروپوزال دانشجو
یک قطعه عکس پرسنلی
مدارک شناسایی از جمله کارت شناسایی و شناسنامه
تصویر صفحه اول پاسپورت یا گذرنامه
شماره حساب شخصی دانشجو
علاوه بر تمامی این مدارک، باید مدارک مربوط به مسائل مالی هم ضمیمه پرونده دانشجو شود. دانشجویانی که ضامن دارند باید برگه ضمانت تایید شده از دو ضامن واجد شرایط خود را در پرونده قرار بدهند. دانشجویانی که موفق به دریافت بورسیه شده باشند، هم می توانند برای ثبت درخواست این فرصت مطالعاتی خود، نامه یا حکم بورس خود را ضمیمه پرونده کنند. تمامی مدارک باید مهر تایید داشته و از اعتبار کافی برخوردار باشند.
کمک هزینه مالی فرصت مطالعاتی خارج از کشور
بر اساس شرایط دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور دانشجویان می توانند برای دریافت آن یک مقدار کمک مالی دریافت کنند. اطلاع از کمک هزینه مالی یا بورسیه مربوط به این فرصت مطالعاتی برای دانشجویان دکتری می تواند در برنامه ریزی آن ها برای سفر تاثیر بسیار زیادی بگذارد. به دلیل اهمیت اطلاع از این موضوع برای متقاضیان این فرصت مطالعاتی در خارج، در ادامه این بخش درباره کمک هزینه مالی این فرصت مطالعاتی یا همان بورسیه مربوط به این فرصت، اطلاعات بیشتری ارائه شده است.
در ابتدا باید به این مطلب اشاره کرد که هر دانشگاه یا موسسه پژوهشی، قوانین و شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور مخصوص به خود را برای اعطای کمک هزینه مالی برای دریافت این فرصت مطالعاتی دارد. متقاضیان باید با توجه به دانشگاه محل تحصیل خود و سالی که قصد تقاضای دریافت این فرصت مطالعاتی را دارند، کمک هزینه های مربوطه را بررسی کنند. برای مثال برخی از دانشگاه ها یک مقرری ماهیانه به دانشجو پرداخت کرده، مقداری پول بابت روند پروژه به آن ها داده و همچنین امکانات رفاهی و اسکان در دانشگاه میزبان را هم بر عهده می گیرند.
برخی دیگر از هزینه های مربوط به این فرصت مطالعاتی، مربوط به هزینه های خرید بلیط هواپیما و ... می شوند. در صورتی که فرد متقاضی بورسیه دریافت کرده باشد، این هزینه ها هم برای او پرداخت می شود. اما در صورتی که قصد داشته باشد با هزینه خود از این فرصت مطالعاتی استفاده کند، باید هزینه های مربوط به بلیط را پرداخت کند. در کل باید گفت که میزان مبلغ پرداختی تحت عنوان کمک هزینه دریافت این فرصت مطالعاتی، به دانشگاه محل تحصیل و میزان بورسیه دریافتی وی بستگی خواهد داشت.
مراحل دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور
از جمله دیگر نکاتی که افراد باید هنگام دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور به آن توجه کنند، مراحل دریافت این فرصت مطالعاتی است. همان طور که اطلاع از مدارک لازم و شرایط دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور برای تمامی افراد اهمیت دارد، دانشجویان باید نحوه درست درخواست را هم بدانند. گاهی اوقات به دلیل عدم اطلاع از مراحل لازم برای دریافت این فرصت مطالعاتی، روند ثبت درخواست انقدر طولانی می شود که داوطلب فرصت خود را به کلی از دست می دهد. در راستای اهمیت این موضوع، در ادامه این بخش تمامی مراحل دریافت این فرصت مطالعاتی ارائه شده است.
در مرحله اول باید تمامی مدارک را آماده کرده و به دانشگاه محل تحصیل ارائه داد.
دانشگاه این مدارک را به همراه معرفی نامه به اداره کل بورس ارسال می کند.
پس از تایید مدارک توسط اداره بورس، دانشجو باید ضمانت نامه های خود را ارائه دهد.
حمایت مالی از طریق اداره بورس پس از ارائه ضمانت نامه واریز می شود.
در صورتی که یکی از آقایان متقاضی هنوز نظام وظیفه خود را تمام نکرده باشد، باید مدارک لازم جهت خروج از مرز را به سازمان نظام وظیفه عمومی ارسال کند تا بتواند بی هیچ مشکلی از کشور خارج شود. پرداخت کمک هزینه مالی که توسط اداره بورس انجام می شود، آخرین مرحله است. داوطلبان و متقاضیان دریافت این فرصت مطالعاتی باید توجه داشته باشند که پیش از تمامی این مراحل، باید ابتدا نامه پذیرش را از طرف دانشگاه میزبان گرفته و به پرونده خود اضافه کنند. در صورتی که مدارک آن ها کامل باشد و ضامن معتبری داشته باشند، مراحل دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور برای آن ها به سرعت جلو می رود.
فرصت مطالعاتی خارج از کشور دانشجویان متاهل
دانشجویان دکتری که متقاضی دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور هستند، معمولا با این سوال مواجه می شوند که آیا می توان هنگام استفاده از این فرصت، خانواده خود را هم همراه خود به خارج برد؟ شرایط برخی از متقاضیان به صورتی است که تنها در صورت امکان همراه داشتن خانواده می توانند از این فرصت استفاده کنند. به همین دلیل اطلاع از این موضوع برای آن ها بسیار مهم است. در همین راستا در ادامه این بخش درباره این فرصت مطالعاتی دانشجویان متاهل اطلاعات بیشتری ارائه شده است.
بر اساس شرایط دریافت فرصت مطالعاتی خارج از کشور اولین نکته ای که باید دانشجویان متاهل و متقاضی دریافت این فرصت مطالعاتی در نظر داشته باشند، این موضوع است که امکان یا عدم امکان به همراه داشتن خانواده تا حدود 90 درصد به دانشگاه میزبان بستگی دارد. برخی از دانشگاه های میزبان تنها برای ورود خود متقاضی مجوز صادر کرده و متقاضی نمی تواند، همسر یا فرزندان خود را هم همراه داشته باشد. بنابراین اولین کاری که دانشجویان باید انجام بدهند این است که قوانین مربوط به دانشگاه میزبان را بررسی کنند تا مطمئن شوند که این دانشگاه به آن ها اجازه به همراه داشتن خانواده را می دهد.
پس از آن، نکته قابل توجه دیگر که دانشجویان باید در نظر داشته باشند، مسائل مالی است. در صورتی که دانشجویان با هزینه خود و کمک هزینه های اعطا شده توسط اداره بورس کشور قصد دارند به خارج از کشور سفر کرده و از شرایط فرصت مطالعاتی خارج از کشور استفاده کنند، باید مطمئن شوند که پول کافی برای پرداخت هزینه های تمام اعضای خانواده را خواهند داشت. در صورتی که دانشگاه محل تحصیل هزینه ها را پرداخت کرده باشد، در بیشتر موارد تنها هزینه های سفر و اقامت خود دانشجو را پرداخت کرده و امکان به همراه داشتن خانواده وجود ندارد.
در این راستا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیل در خارج از کشور اپلایتو می توانند در کلیه مراحل فرصت مطالعاتی خارج از کشور و شرایط دریافت آن همراه متقاضیان بوده و از طریق سیستم مشاوره تلفنی اپلایتو پاسخگوی سوالات و شبهات در این زمینه باشند. همچنین متقاضیان می توانند با عضویت در کانال تلگرام و صفحه مجازی اینستاگرام از آخرین اخبار مرتبط با فرصت مطالعاتی خارج از کشور مطلع شوند.
پاسخ مشاور: سلام بستگی به کشور و دانشگاه مورد نظرتون داره.